
Whatsapp sözleşme değişikliğini erteledi
Bilindiği gibi Whatsapp'ın yeni sözleşme değişikliği oldukça fazla tepki görmüş ve birçok kişi alternatif mesajlaşma…
Herkese merhaba!
Daha önce hiç inceleme yazısı yazmamıştım Eachine E10 incelemesi aynı zamanda ilk inceleme yazım olacak. Çin’den sipariş etmiş olduğum drone hakkında bir yazı yazacağımı söylemiştim ve sonunda artık o yazıyı yazma zamanı geldi. 🙂 Öncelikle ürünün özelliklerini ekleyeyim.
Ürünün markası: Eachine
Çalışma frekansı: 2.4G
Gyro: 6 eksen
Ürün boyutları: 50*50*20mm
Drone ağırlığı: 13 gram
Ürün üzerinde bulunan batarya 3.7V 100MAH
Bilgisayardan şarj süresi: 40-60 dakika
Adaptör ile şarj süresi: 15-20 dakika (kutudan adaptör çıkmıyor)
Uçuş süresi: kullanımınıza bağlı olarak 5-8 dakika arasında
Ürün gerçekten çok küçük eğer ilk kez drone kullanacaksanız küçük olması sizin için avantaj diyebilirim çünkü ilk kullanım gerçekten çok zor oluyor. . Çok küçük olmasına rağmen eğlence anlamında gerçekten çok eğlenceli.
Boyutuna göre büyük işler başarıyor
Bu küçücük üründe takla atma özelliği de bulunuyor. Tek eksiği kamerası fakat biraz daha fark ödeyerek kameralı modelini satın alabiliyorsunuz. Kumandasının sol üst kısmında bir kullanıcı modu seçeneği bulunuyor bu tuşa bastığınızda bir kaç kez bip sesi duyuyorsunuz bu seslerin anlamı ise;
1 bip sesi: Acemi kullanıcı. Bu modda verdiğiniz komutları Eachine E10 yerine getirirken daha sakin ve yavaş bir şekilde yerine getiriyor ve bu sayede dengesi çok dağılmıyor daha kolay bir kullanım sağlıyor.
2 Bip sesi: Orta düzey hız modu bunda acemiye oranla biraz daha atak ve seri hareketler ile Eachine uçuş gerçekleştiriyor.
3 bip sesi: Uzman modu bu modda iken drone çok seri bir şekilde hareket ediyor eğer kapalı alanda kullanıyorsanız ve acemi bir kullanıcı iseniz bu modu kullanmanızı tavsiye etmem. Ayrıca bu mod diğer modlara göre drone u çok daha hızlı hareket ettirecek seviyeye getirdiği için şarjının daha çabuk bitmesine sebep olacaktır.
Takla atma özelliğinden de bahsetmem gerekirse kumandanın sağ üstünde bulunan tuşa Drone yere çok yakın değilken basıp yön verme çubuğundan istediğiniz bir yönü seçerek takla attırabiliyorsunuz.
Drone çok küçük olduğu için iç mekan uçuşları için daha elverişli ve güvenli. Eğer benim bugün yaptığım gibi dışarıda uçurmayı merak ederseniz dikkatli olmalısınız ve drone’un kumandayla olan bağlantısının kopacağını göz önünde bulundurunuz. Bugün uçurma macerasında yaşadıklarımı sizlere birazdan anlatacağım 🙂
Dışarıda uçurma macerası
Boş bir basketbol sahasında dış mekanda uçurmayı denemeye karar verdim, bir kaç arkadaşımla beraber uçuş denemeleri yaparken ne kadar yükseğe çıkar denemesi yapalım dedim. -Keşke demeseydim- hızlı bir kalkış yaparak oldukça yükseğe çıkardım fakat belli bir yükseklikten sonra drone’un kumanda ile bağlantısı koptu ve kendisi son komutu belli bir süre işledi. Son komut en yüksek hızda motorları çalıştır idi… Bu şekilde kısa bir süre daha yükselmeye devam ettikten sonra uçurmaya çalıştığımız alanın yanında bulunan 5 katlı binanın çatısını aştıktan sonra çatıya doğru süzüldü. Biz öyle bakıyorken gözden kayboldu. Çatıda takıldığını düşündük fakat binanın bahçesine girdiğimizde toprağa düşmüş şekilde bizi bekliyordu. İyi ki çatıda kalmadı.. Muhtemelen çatıdan sekerek aşağıya düştüğünü düşünüyoruz. Eğer çatıda kalsaydı muhtemelen derdimizi anlatacak ve bizimle ilgilenecek birisi bulamayacaktık. Eğer siz de dışarıda Drone uçuruyorsanız kumanda bağlantısının kopacağını göz önünde bulunduğun ve çok yükseğe çıkarmayın. Biz şanslıydık bulabildik bir daha bu kadar şanslı olamayabiliriz ama iyi bir ders olmuş oldu 🙂
Eğer sizde sipariş edecekseniz benim önerim banggood sitesi… Sipariş öncesi ve sipariş sonrası çeşitli bilgilere ulaşabilmek için “Banggood kargo bekleme macerası” isimli yazımı okuyabilirsiniz.
Fiyatını hak ediyor mu sorusunu sorarsanız eğer Banggood’dan satın aldıysanız hak ediyor diyebilirim. Kargo, gümrük vergisi tüm masrafları dahil en fazla 45 TL’ye geleceğini düşünüyorum. (Ben 42 TL’ye getirtmiştim) 42 liranın her kuruşunu hak ediyor diyebilirim. Boyutuna göre verdiği keyif ve eğlence çok daha büyük… Eğer Türkiye’den almak isterseniz 89 TL’den başlayan fiyatlarla sahip olabiliyorsunuz.
Drone’u Banggood sitesinden satın aldım: Ürüne ulaşmak için tıklayın
Ürünü ben takip kodu ve kargo sigortası dahil aşağı yukarı 41 liraya aldım. Dolar biraz yükseldiği için takip koduyla falan toplamda 43-45 tl civarına gelebilir.
Bir sonraki yazımda görüşmek üzere :)))
Pingback: Eachine H8 3D Drone incelemesi - Batuhan Kılınç Kişisel blogu
Açıkcası gerçekten güzel bir yazı olmuş. Ellerine sağlık 🙂 Başlangıç seviyesi için iyi bir drone olacak gibi 🙂 Yazın için teşekkürler.
Teşekkür ederim Samet. Evet başlangıç için en uygun drone bence :))
Teknoloji konusunda bizi bu denli bilgilendirdiğin ve yol gösterdiğin için teşekkür ediyorum arkadaşım. Ben de drone alacaktım bu makale beni iyi bilgilendirdi. İyi çalışmalar dilerim.
Ben teşekkür ederim, yurt dışından drone almayı düşünüyorsan Banggood sitesine bir göz at derim. Tekrardan teşekkür ederim Onur 🙂
Hoş birşeye benziyor. Başlangıç için sence mutlaka küçük drone mu tercih edilmeli?
Daha büyük bir drone uçurmadığım için büyük drone ile küçük drone arasındaki kullanım farkını bilmiyorum fakat bu küçücük drone’u kullanmakta ilk başta zorlandığımı söyleyebilirim. Eğer daha önce drone uçurma tecrübeniz yoksa ucuz bir drone’dan başlayıp daha sonradan biraz daha kaliteli bir drone’a geçiş yapabilirsiniz. Eğer bir kazada ya da çarpmada ürününüz kırılırsa ucuz olduğu için çok üzülmemiş olursunuz. Benim tanıttığım ürün birçok kez düşme ve çarpma yaşamasına rağmen sadece çevresinde bulunan plastik koruma parçasında biraz hasar var onun dışında hiçbir sıkıntısı bulunmamakta 🙂 Bahsettiğim parça ise ürünün etrafını saran beyaz bir koruma çemberi.