Anti Aliasing Nedir AA ve MSAA
Anti Aliasing Nedir? (AA) ve (MSAA) (Solda Anti Allias kapalı , Sağda açık.) AA -…
Herkese merhaba!
Bu yazımda steamde almış olduğunuz ürünleri (Genellikle oyun, film vb.) nasıl iade edebileceğinizi ve iade etmek için hangi koşulların olması gerektiğini anlatacağım.
Öncelikle Steam’i ilk kez duyanlar için bu platformu anlattığım yazımın linkini ekleyeyim: Steam Nedir? Ne işe yarar
Steam platformunda başta oyun olmak üzere binlerce ürün satın alınabiliyor. Günümüzde neredeyse her gün birden fazla yeni oyun çıkıyor. Çıkan oyunlar karşısında oyunlardan beklentimiz arttığı gibi, oyunların sistem ihtiyacı da artıyor. Onlarca lira ödeyerek sahip olduğumuz oyunu beğenmeyebiliyoruz ya da çeşitli hatalar ile oynanmaz halde bulabiliyoruz. Hatta en basitinden satın aldığımıza pişman olabiliyoruz. Bu tip durumlar için uzun bir süredir iade hakkımızı kullanabiliyoruz.
Oyunu iade etmek için hangi koşulları sağlamam gerekiyor?
– Oyunu 120 dakikadan fazla oynamamış olmanız
– Oyunu satın alma tarihinden itibaren 14 gün geçmemiş olması
– Oyunu ürün anahtarı kullanarak değil de bu platform üzerinden satın almış olmanız.
Ürünü iade edebilmeniz için yeterlidir.
Bazı nadir durumlarda 120 dakikayı geçmiş oyun sürelerinde de iadeler kabul edilmektedir ancak bu genelde oyunlarda bulunan oynamaya ciddi ölçüde engel olan hatalardan dolayı oluyor.
Hangi ürünleri iade edebiliyorum?
– Oyunlar ve DLC’ler,
– Cüzdan bakiyeleri (Hiç kullanılmamış olmalı)
– Ön sipariş için yapılmış ödemeler
– Steam mağazası üzerinden satın alınmış fiziksel oyun donanımları
– Kullanılmamış oyun içi satın alımlar (Oyun içi alınan ücretli kıyafet, ekstra özellik gibi)
Bu ürünler genel olarak iade edilebilir olsa da tüketilebilen ya da oyundaki karaktere silinmesi mümkün olmayan özellikler kazandıran satın alımlar iade edilemeyebilir.
Ürün iade süreci nasıl işliyor?
İade talebini oluşturduğunuzda bir personel tarafından incelenmek üzere bekletiliyor. Genelde aynı gün 12 saat içinde iade sonuçlanıyor. Kabul ediliyor ya da reddediliyor. Eğer kabul edilirse ödemeyi nasıl yaptıysanız ödeme yönteminize göre ödeme geri iade ediliyor. Genelde Cüzdan bakiyesi kullanılarak yapılmış ödemeler daha hızlı iade ediliyor. Banka kartı ya da kredi kartı kullanılarak yapılmış iadeler daha uzun zaman alıyor. Ancak iadeniz onaylandıysa paranızın bir şekilde size ulaşacağından emin olabilirsiniz. Ben genelde öncelikle satın almak istediğim oyun için gereken parayı Steam cüzdanında tutuyorum. Satın almayı o şekilde yapıyorum. Daha pratik ve hızlı oluyor. Özellikle bir dönem çok fazla iade seçeneğini kullanmıştım. Bu sefer kesin reddedecekler dediğimde bile iadem onaylanıyordu. İade konusunda işleri zorlaştırmadıklarına emin olabilirsiniz. Oyunu beğenmedim seçeneğiyle birçok kez iade işlemini tamamladım.
Şimdi bu kadar anlattım, sırada iadeyi nasıl yapacağımız var:
Hesabınıza giriş yaptıktan sonra: https://help.steampowered.com/tr/ adresini açın. Ardından sorun yaşadığınız ürünü ya da oyunu listeden seçin. Burada sizi “Bu ürün ile ilgili yaşadığınız sorun nedir?” sayfası karşılayacak. “Umduğum gibi değil” seçeneğini seçtikten sonra “İade talebinde bulunmak istiyorum” seçeneğini seçerek iade başvurusunu oluşturabilirsiniz. Sistem burada oynadığınız dakikayı ve oyunun hesabınıza kazandırdıklarını kontrol edecek. Örneğin bu oyunu denerken kazandığınız başarımlar ve diğer ekstra özellikler oyunu iade ettiğinizde hesabınızdan silinecektir. Hemen aşağıda iade sebebinizle ilgili bilgi toplayan kutucuğu da doldurduktan sonra iade talebinizi tamamlamak için hazırsınız demektir. Genellikle birkaç saat içinde iade talebinizin sonucu mail yoluyla size ulaştırılıyor.
Eğer hala iadelerle ilgili bir sorunuz varsa yorum olarak belirttiğinizde yardımcı olmaya çalışacağım 🙂
Mutlu günler!
bu sistem yüzünden sürekli oyunlarda kusur aramaya başladım. En ufak şeyde elim iadeye gidiyor
Evet aynı durum maalesef bende de var ancak uzun zamandır ilgimi çeken bir oyun olmadığı için yeni satın alma yapmıyorum. İade etmediğim oyun sayısı çok az maalesef 😀