iPhone 8, iPhone 7’ye göre hangi yeni özellikler barındırıyor?
Uzun bir aradan sonra herkese yeniden merhaba! Konumuz yeni çıkan iPhone 8 ve eski sayamayacağımız…
Birçok web sitesi içeriğinde bulunan ve daha sonrasında eklenecek içerikler için veritabanları kullanır. Bu veritabanları MySQL adına sahip veritabanı yönetim sistemi ile kontrol edilir. SQL veritabanı kullanacağımız siteler için öncelikle bir veritabanı ve bu veritabanını kontrol edebilecek bir veritabanı kullanıcısı oluşturmalıyız.
Kontrol sistemi olarak cPanel’e sahip internet sitelerinde yeni veritabanı oluşturma ve hazır hale getirme adımları nedir?
Öncelikle site adresinizin sonuna “:2082” eki eklemeli ve cPanel giriş sayfanızı açmalısınız. Bu sayfada size hosting hizmeti sağlayan firma tarafından verilen bilgilere ihtiyacınız olacak. (örnek: batuhankilinc.com:2082)
Bazı hosting sağlayıcılarında ise bu şekilde uğraşmak yerine direkt olarak müşteri panelinden sitenizin cPanel’ine ulaşmanız mümkündür. (Hosting nedir? : Web host gerekli midir? Ne işe yarar?)
Birinci adım:
Kontrol panelinizde yer alan menülerde “Databases” kategorisini bulun ve altında yer alan “MySQL Veritabanları” seçeneğine tıklayın.
İkinci adım:
Ardından açılan sayfada yer alan “Yeni Veritabanı Oluştur” başlığı altındaki boşluğa veritabanınızın adını yazın. Bu isim dilediğiniz isim olabilir. Sadece kurulum esnasında ve sitenizi ilerleyen zamanlarda güncellemeniz gerekirse o işlemlerde kullanmanız gerekecek bir isim olacak. Örneğin siteniz birden fazla veritabanı kullanarak çalışan yazılımlar kullanacaksa bunu belirten bir isim olabilir.
Üçüncü adım:
Veritabanı ismimizi yazdıktan sonra “Veritabanı Oluştur” butonuna tıklıyoruz ve açılan sayfada yer alan geri dön butonuna tıklıyoruz.
Dördüncü adım:
Geri döndüğümüzde açılan sayfanın aşağısında yer alan “Yeni Kullanıcı Ekle” başlığı altından veritabanı üzerinde işlem yapabilmek için gerekli kullanıcı oluşturuyoruz. Bu kullanıcı bilgilerini sitemize yazılım kurarken kullanacağız. (Örneğin: wordpress, smf, mybb vb.) Kullanıcı adınızı ve şifrenizi tahmin edilmeyecek, yüksek zorluk seviyesinde seçmeniz faydalı olacaktır. Bilgileri doldurduktan sonra “Kullanıcı oluştur” butonuna tıklayın ve açılan sayfada yine geri dön butonuna tıklayın.
Beşinci adım:
Veritabanı ve veritabanı kullanıcımızı da oluşturduğumuza göre şimdi sıra geldi veritabanımız için yetkili kullanıcı atamaya. Açılan sayfanın aşağısında yer alan “Veritabanına kullanıcı ekle” başlığı altından yeni açtığımız kullanıcı ve veritabanını seçip ardından “Ekle” butonuna basıyoruz.
Altıncı adım:
Açılan bu sayfada tüm izinleri seçerek “Değişiklikleri Uygula” butonuna tıklıyoruz.
Ve SQL veritabanımız ve ayarları tamam. Kuruluma hazırız!
Şimdi veritabanı isminiz, veritabanı kullanıcı adınız ve veritabanı kullanıcı şifreniz ile sitenize dilediğiniz yazılımı kurmaya hazırsınız.
İşlemleri yaptım ama wordpress kurarken veritabanı ile bağlantı kurulamadı diyor yardımcı olur musunuz
Merhaba, cPanel üzerinden veritabanı kullanıcısı şifresini tekrar deneyin. Altıncı adımda yer alan işlemleri tekrar kontrol edin. Bir yetkinin bile eksik olması bu tip sorunlara sebep olabiliyor maalesef
yetkilendirme işlemini unutmuşum şuan kurulum yapılabiliyor saolun